Lokað v/breytinga – Closing due to changes …

Sýningunni CON-TEXT – Norræn bókverk í Norræna húsinu lýkur fyrr en áætlað var í upphafi. Síðasti sýningardagur er miðvikudagurinn 24. mars. Opið er alla daga frá kl 12 – 17, nema mánudaga. Við minnum á leiðsögn um sýninguna n.k. sunnudag, 21. mars, kl. 15:00. Aðgangur er ókeypis.

Margir gesta hafa haft á orði að sýningin sé stærri og viðameiri en þeir hafi átt von á, ekki síst miðað við fyrstu sýn. Hvert verk fyrir sig kallar á nánari skoðun og jafnvel eins og að í hverju verki fyrir sig sé að finna litla sýningu. Það liggur í eðli bóka og bókverka að geyma hugmyndir og safn mynda eða texta sem opinberast áhorfendanum ekki nema verkið sé skoðað nánar, opnað og blöðum flett. Til að minna á smáatriði og grandskoðun verkanna eru hér nokkur sýnishorn.

The exhibition in the Nordic House is closing couple of days earlier than planned. Last day of the exhibition is March 24th. Open every day from 12 – 5 pm, except Mondays. Guided tour is offered next Sunday, March 21st, at 3:00 pm. Admission free.

Many visitors have expressed their surprise concerning how wide-ranging and many-sided the works are, giving the feeling that when they leave after hours of studying there is still a lot more to examine, making them want to come back for another visit. This is of course owed to the nature of the book and book art: to keep and reveal, surprising the viewer when pages are turned. Also to remind you to look at the details, here are some examples from the exhibition.

Details from photos by: Hanne Matthiesen, Torkel Molin og Áslaug Jónsdóttir

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s