Arkarfundur á bókasafni – Visiting libraries

Arkirnar hittust í bókasafni Listaháskólans og skoðuðu bókverk í eigu safnsins. Bókasöfn eru góðir staðir. Verður jafn gaman að „blaða“ í rafrænum bókum eins og að handfjatla svo fágæt pappírsverk?
ARKIR met in the library of the Academy of the Arts to study some of the artwork owned by the institute. We all love libraries. Will flipping through electronic pages be as interesting as getting the feel of these rare works of paper?
Og enn um bókasöfn: Hér eru svo tvær myndir úr finnsku þjóðarbókhlöðunni. Höll sem hæfir bókum. Þar gaf m.a. að líta áhugaverða sýningu: Hvað gæti gert út af við bókina? Staða bókarinnar nú og í framtíðinni.
More on libraries: I was in Helsinki and visited the National Library. A wonderful palace of books. In the Cupola Hall there was an excellent exhibition: What could Kill the Book? – The Book Now and in the Future.

From the Cupola Hall.

In the Rotunda.

photos © Áslaug Jónsdóttir

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s