Undirbúningur í Hannesarholti | At work in Hannesarholt

ARKIR HHolt feb2016 7

ARKIRNAR hafa unnið að undirbúningi sýningar á bókverkum í Hannesarholti síðustu daga. Nokkur verkanna eru tileinkuð Hannesi Hafstein, ljóðum hans og sögu hússins. Eldri verk á sýningunni voru einnig valin með tilliti til sögunnar: sum eru þjóðleg og fróðleg, önnur vísa í stjórnmál og landsmál, enn önnur byggja á sígildri fagurfræði hannyrða og handverks, landslags, veðra og vinda.

Verið velkomin á opnun kl 15 á laugardag, 6. febrúar. Hannesarholt er opið virka daga frá kl 8-17 og 11-17 um helgar.

Preparations for next ARKIR exhibition are in full swing. We have been selecting works and arranging an exhibition in Hannesarholt Culture House, in the attic at Grundarstígur 10, Reykjavík. A small selection of new works is dedicated to Hannes Hafstein (1861-1922), a poet – and Iceland’s first Minister of State and his house at Grundarstígur. Older selected works may have reference to the spirit of the times: being political, ethnological and as so much of Hannes Hafstein’s poetry, referring to the land and nature of Iceland. 

Welcome to the opening at 3 pm in Hannesarholt on Saturday, February 6th.
Opening hours: Mon-Fri 8am-5pm, Sat-Sun 11am-5pm. 

Click on the images to enlarge | Smellið á myndirnar til að stækka.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s