Bókverk í fréttum – Book art in the news

Myndlist í sjónvarpsfréttum er greinilega yfirleitt ætluð til slökunar eftir allar vondu fréttirnar. (Nema hægt sé að flokka listviðburðinn undir umdeildan skandal). Myndlistarfréttir koma í lok frétta eins og myndir af sólarlaginu, fuglum á hreiðri, sauðburði og hundasýningum. Nú á þriðjudag var lokaskotið frá bókverkasýningunni Netverk bókverka í Norræna húsinu sem ARKARbloggið fjallaði um hér. Það hentaði sjónvarpsmönnum greinilega ekki að sýna djásnin í glerkössunum, en þess í stað var blaðað í bókunum sem eru í raun dálítið utan sýningar. Þar á meðal nokkrum bókum eftir fulltrúa ARKANNA. Skotið kemur í lok frétta, eftir íþróttir, að sjálfsögðu. Sjá hér, ljósmyndirnar eru skjámyndir.

Our book art in the Nordic house made the news! Yeahhh! Ok, it was the cute little shot in the end of the news program. Usually it’s the sunset, children playing in the extra good weather (good weather always makes the news in Iceland), the first newborn lambs, dog shows, a bird nesting in someones shoes … but occasionally art makes its way. So you can see a glimpse of three books by Sigurborg and one by Áslaug. For the whole clip (all the precious seconds) see here, at the end of the program, after sports (íþróttir), these photos are merely stills. More about the exhibition here and on our blog here.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s