Eyjar og skýjarek ~ Drifting Clouds in Cyprus

Drifting-Clouds-Exhibition-1

Níu ARKIR taka þátt í bókverkasýningu á Kýpur sem opnar í dag í fornfrægu safni í Nicosíu: Hadjigeorghagis Kornesios House. Titill sýningarinnar, DRIFTING CLOUDS, vísar í texta úr Pétri Gaut eftir Henrik Ibsen en verkin tengjast eyjum við strendur Evrópu, allt frá norðri til suðurs. Verk á sýningunni eiga: Anna Snædís Sigmarsdóttir, Arnþrúður Ösp Karlsdóttir, Áslaug Jónsdóttir, Bryndís Bragadóttir, Helga Pálína Brynjólfsdóttir, Ingiríður Óðinsdóttir, Kristín Þóra Guðbjartsdóttir, Sigurborg Stefánsdóttir og Svanborg Matthíasdóttir. Með sýningarstjórn fer Ruth Keshishian, Moufflon Bookshop. Sýningin stendur frá 14. október til 18. nóvember og er einnig á dagskrá bókmenntahátíðar í  Famagusta Gate Cultural Centre í Nisosíu frá 30. okt – 2. nóv.
– – –
ARKIR participate in a book art exhibition in Cyprus, opening today at Hadjigeorghagis Kornesios House in Nicosia. DRIFTING CLOUDS, the title of the exhibition, is inspired by Henrich Ibsen’s Peer Gynt where much of the play was written on the island of Ischia. The artists books and the theme relates to islands off the frayed coast of Europe, from north to the south. Curator is Ruth Keshishian, Moufflon Bookshop. The exhibition is open from 14th October to 18th November 2015 and is also a part of the 2nd International Literary Festival in Famagusta Gate Cultural Centre Oct. 30 to Nov. 2nd. with the theme: Crossing Borders, Connecting Cultures – dedicated to the Nordic countries.

Drifting-Clouds-Exhibition-2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s